23948sdkhjf

Strategiskt samarbete för hållbara konfektyrförpackningar

Papperstillverkaren Sappi och Syntegon Technology går samman för mer hållbara lösningar inom konfektyrindustrin. Företagen ska hjälpa konfektyrindustrin att ställa om sitt förpackningssortiment från plastlaminat som är svåra att återvinna till återvinningsbara pappersbaserade flexibla förpackningsmaterial.

”Trycket på varumärkesägare och därmed på förpackningsindustrin från konsumenter, detaljister och lagstiftare att erbjuda miljövänliga material och processer är mycket högt. Företagens egna ambitioner om att genomföra hållbara lösningar växer också snabbt”, skriver företagen i ett pressmeddelande.

För att erbjuda livsmedelssäkra och hållbara pappersbaserade förpackningar till övervägande stora och medelstora kunder inom konfektyrindustrin har Sappi Europe och Syntegon Technology därför ingått ett strategiskt partnerskap. Partnerskapet innefattar i huvudsak tre områden:

  • Synergier för ökad hållbarhet i förpackningen av märkesvaror
  • Garanterad produktsäkerhet för konfektyrvaror
  • Konvertering av förpackningsmaskiner till nya pappersbaserade material

– Medan en stor del av förpackningsindustrin fortfarande bara talar om hållbara förpackningslösningar, har Sappi som innovationsledare redan ett brett utbud av barriärpapper på marknaden. Sappi har stort expertkunnande i synnerhet när det gäller att skapa säkra, funktionella pappersförpackningar, säger René Köhler, head of new business development packaging solutions, på Sappi Europe.

Han menar att företagets expertkunnande är en perfect match med Syntegon Technology, när de som ledande leverantör av process- och förpackningsteknik ska hjälpa sina kunder med hållbarhet genom materialtester, maskintillämpningar och innovativa förpackningsdesigner.

Företagen har redan genomfört de första lyckade projekten på konfektyrförpackningar för varumärken som visar att förflyttning till pappersbaserade lösningar kan genomföras effektivt och säkert.

– Till exempel bytte nyligen en välkänd chokladtillverkare framgångsrikt förpackningen på en av sina produkter från konventionellt till pappersbaserat material från Sappi, säger René Köhler.

Källa: Se video

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078