23948sdkhjf

Ett år av förvärv för Bayn – kan byta namn till Humble

Bayn Group har under året som gått förvärvat ett antal företag under 2020, däribland Pändy Foods, Tweek, Koppers Candy samt Humble Group. Vilket har gett avtryck i årsredovisningen som presenterades i fredags.

Totalt ökade koncernen Bayn Group sin omsättning till cirka 31,8 miljoner kronor, att jämföra med 7, 6 året innan.  Resultatet efter finansiella poster uppgick till minus 54 miljoner kronor (-15,6) som främst förklaras av kraftigt ökade avskrivningar på övervärden på -27 miljoner kronor som uppstått genom förvärv.

– Vi har under året gått från att ha en relativt splittrad ägarbas, till ett starkt, entreprenörsdrivet bolag med tillgång till attraktiva finansiella instrument. Vi har även skapat en stabil strukturell plattform som erbjuder många synergier och ger möjlighet att bearbeta en bredare marknad. Jag är övertygad om att vi under kommande år har en mycket spännande resa framför oss med alla nya produkter, varumärken och fantastiska bolag, skriver vd Simon Petrén i åresredovisningen.

Bayn Group skriver i årsredovisningen att de antagit en ny strategi om att växa både organiskt och genom förvärv och under första kvartalet 2021 förvärvade gruppen Humble Group. Efter förvärvet har styrelsen i Bayn föreslagit ett namnbyte till Humble Group som förväntas godkännas vid en extra bolagstämma den 14 april.

Moderbolaget ökade sin omsättning till 12,4 miljoner kronor (5,9) där resultatet efter finansiella poster på minus 15,6 miljoner kronor förblev detsamma som året innan. 

I årsredovisningen ställer Bayn Group upp som mål att ha en total nettoomsättning om 8 miljarder kronor proforma samt en EBITDA-marginal på minst 10 procent vid utgången av 2025. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093