23948sdkhjf

Tre döda i salmonella – Orkla drar tillbaka kosttillskott

Orkla Care Sverige återkallar kosttillskotten Husk och Fiberhusk. Detta efter ett salmonellautbrott i Danmark som kostat tre personer livet.

– Produktsäkerhet och konsumenternas förtroende är högsta prioritet för oss. Vi samarbetar med de danska myndigheterna för att säkerställa att vi vidtar alla försiktighetsåtgärder som krävs, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör Orkla Sverige, i ett pressmeddelande.

Kapslarna återkallades tidigare i veckan i Sverige, men nu dras samtliga produkter under varumärkena Husk och Fiberhusk tillbaka från apotek, hälsokostbutiker och dagligvaruhandel.

– Under de många år som produkten funnits på den svenska marknaden har vi inte sett några liknande fall. Vi har nu påbörjat en granskning av processen från råvara till färdig produkt, säger Cecilia Gannedahl.

Totalt har 33 personer i åldern 2 till 92 år drabbats av salmonella i Danmark efter att ha ätit Husks kosttillskott. 19 personer har varit inlagda på sjukhus och tre av dem har avlidit, enligt smittskyddsinstitutet Statens serum institut (SSI).

SSI påpekar att de tre som dött av salmonella var sjuka sedan tidigare och att det därför är svårt att fastställa vad som är den egentliga dödsorsaken. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093