23948sdkhjf

Vertikalodlaren vill bygga nytt för 200 miljoner

Vertikaodlaren Ljusgårda har precis kommit igång med sin salladsodling på 7 000 kvadratmeter i Tibro men redan nu vill företaget expandera ytterligare.

Därför satsar Ljusgårda nu 200 miljoner för en ny anläggning på 18 000 kvadratmeter, rapporterar Di Digital. Även den anläggningen kommer att vara belägen i Tibro. Ombyggnaden som sker i lokaler som tidigare tillhörde möbeltillverkaren Offecct påbörjas till sommaren och planen är de nya lokalerna ska tas i drift under våren 2022.

– Vi kommer göra en ny finansieringsrunda under kvartalet. Att vi ska växa i det här tempot är inget nytt för våra delägare. Nu tar vi fabrik två, men när det är klart väntar nästa fabrik, säger företagets vd Andreas Wilhelmsson till Di Digital. 

Efter den senaste utbyggnaden ökade Ljusgårdas produktion från 2 ton sallad i månaden till 60 ton i månaden. Den nya fabriken kommer att möjliggöra 1 440 ton sallad per år. Hittills har Ljusgårdas produkter framför allt varit tillgängliga i västra Sverige men till sommar kommer det även att gå leveranser till Stockholm.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.392