23948sdkhjf

Arla investerar 52 miljoner i Linköping

Ny förpackningslinje för bägare ska säkra produktionen.

Arla har beslutat om att investera 52 miljoner i en ny förpackningslinje för bägare på mejeriet i Linköping för att kunna framtidssäkra produktionen av créme fraiche och gräddfil och höja effektiviteten och volymerna.

– Varje år investerar vi omkring 100 miljoner i mejeriet i Linköping, i år ser det ut att bli mer. Vi ser hela tiden över möjligheter att utveckla produktionen för att kunna möta efterfrågan bland konsumenter, säger Mathias Carlsson, mejerichef på Arlas mejeri i Linköping.

I dagsläget produceras cirka 1,2 miljoner bägare créme fraiche och gräddfil och den nya linjen kommer att kunna öka de volymerna.

– De två nuvarande förpackningslinjerna har vi haft sedan 1998, det är dags att förnya sig. Den nya förpackningslinjen är inte bara dubbelt så effektiv som de nuvarande två, den kommer även att bättre klara av omställningar i framtiden, öka leveranssäkerheten, och vara mer lättarbetad för personalen, säger Mathias Carlsson.

Arbetet med att installera den nya förpackningslinjen påbörjas nu under våren 2021 och i juni 2022 förväntas den kunna tas i drift.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141