23948sdkhjf

De lanserar choklad från konfliktzon

Choklad från Kongo kommer till svenska konsumenter.

Den svenska välgörenhetsorganisationen The World We Want (3W) har byggt en chokladfabrik i nationalparken, tillika konfliktzonen, Virunga National Park i Demokratiska Republiken Kongo.

Intäkterna från produktionen kommer att gå tillbaka till området och företaget anställer främst änkor till dödade parkvakter.

–  Projektet Virunga Origins är av stor vikt för regionen. Fabriken skapar nya viktiga arbetstillfällen då hela produktionen sker lokalt, till skillnad från tillverkare som bara köper områdets kakaobönor till lägsta pris. Försäljningen av chokladen hjälper oss även att finansiera bevarandet av parken då väpnade strider, tjuvjakt och illegal avverkningen är en del av vardagen, säger Emmanuel de Merode, högsta chef för Virunga National Park i en kommentar.

Chokladen, Virunga Origins, är framtaget tillsammans med belgaren Dominique Persoone, en av världens främsta chokladmakare och kommer i två varianter; en mjölkchoklad och en mörkare variant.

Virunga Origins säljs redan idag i DR Kongo men lanseras nu direkt på företagets hemsida men även på Mathem. Planen är att lansera chokladen inom kort även ska lanseras på fler butiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141