23948sdkhjf

Matprofilen skriver memoarer – med recept

Grundaren av Zeta, Fernando Di Luca, ger ut en kombinerad självbiografi och receptbok.

Den kommer ut i oktober, lagom till att han själv fyller 85 och varumärket Zeta firar 50-årsjubileum.

I boken, ”Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept” återger Fernando med författaren Mattias Jersilds hjälp sitt annorlunda och spännande liv.

Fernando Di Luca kom till Sverige från Italien på sin Lambretta 1961. Med sig hade han inte mycket mer än en ryggsäck. Tio år senare var han fortfarande kvar i Stockholm, grundade varumärket Zeta och började importera olja. I dag anses han vara en av de viktigaste orsakerna bakom det italienska kökets stora genomslag i Sverige.

– Det har varit fantastiskt roligt att få skriva ner min livshistoria och berätta om resan – både min egen och genom Matsverige. Barnbarnen verkar särskilt nöjda över att få veta mer om alla bus som följt mig genom åren! Sen har jag under årens lopp samlat på mig en hel del kunskap om medelhavsmaten som jag gärna vill dela med mig av och inspirera till en mer hälsosam livsstil, bland annat med några av mina favoritrecept. När jag växte upp i Italien efter kriget var maten vi åt naturligt nyttig. Så är det inte längre, bra kost har blivit något av en klassfråga. Det tycker jag är fel, säger Fernando Di Luca i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109