23948sdkhjf

Därför avgår landsbygdsminister Jennie Nilsson

Landsbygdsminister Jennie Nilsson, som bland annat har ansvar för livsmedelsförsörjningen, har i dag lämnat regeringen på egen begäran. Detta för att återgå till uppdraget som riksdagsledamot och säkra så att socialdemokraterna har tillräckligt många röster i kommande statsministeromröstningar.

Det skiljer bara ett mandat mellan de partier som står bakom Ulf Kristersson (M) och de som står bakom Stefan Löfven (S). Socialdemokraten Sara Heikkinen Breitholtz, som är ersättare för Jennie Nilsson på Hallandsbänken, är sjukskriven, men har inte ersatts och socialdemokraterna riskerar därmed att tappa en röst. Jennie Nilsson väljer därför att avgå som minister för att återinträda i riksdagen och säkra rösten.

– Det är ett lätt beslut för mig. Därmed kan jag säkerställa att riksdagen är fulltalig i de voteringar som ska göras framöver, säger Jennie Nilsson till Dagens Nyheter.

Det betyder också att Jennie Nilsson mycket väl kan återkomma som minister om socialdemokraterna får en ny chans i regeringsställning.

– Det är givetvis ett beslut som Stefan Löfven måste fatta i den händelse han kommer att bilda en ny regering.

Näringsminister Ibrahim Baylan tar över ansvaret för de frågor som Jennie Nilsson har ansvarat för.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062