23948sdkhjf

Löfbergs firar 115 år med invigning av nytt rosteri

Den nya kafferosteriet för hela bönor är den största investeringen i familjeföretagets historia.

Löfbergs har satsat 200 miljoner kronor på ett nytt rosteri för hela bönor. Torsdagen den 1 juli invigdes rosteriet i Karlstad – på dagen 115 år sedan Löfbergs grundades.

Den nya anläggningen är den största investeringen i familjeföretagets historia, som inleddes 1906, då som ett litet lokalt företag.

– En milstolpe såklart, och det känns naturligtvis väldigt speciellt att invigningen sker på dagen 115 år efter att min farfarsfar grundade Löfbergs, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs, som dagen till ära planterade en ek som kan växa i takt med företaget och familjen.

Investeringen i det nya rosteriet görs för att möta en ökad efterfrågan på hela bönor. Det nya rosteriet har tagit två år att bygga och ligger i direkt anslutning till Löfbergs centrallager i Välsviken i Karlstad som stod klart 2016.

Rosteriet har en kapacitet på 10 000 ton per år, och är förberett så att produktionen kan fördubblas längre fram.

– Det ger oss unika möjligheter att möta våra kunders behov. Investeringen är en framtidssatsning som stärker oss både i Sverige och internationellt och som speglar vår ambition att fortsätta växa och vara en pålitlig och ledande arbetsgivare, affärs- och samarbetspartner under en lång tid framöver, säger Fredrik Nilsson, tillförordnad vd på Löfbergs i väntan på att Anders Fredriksson tillträder som vd för Löfbergs den 9 augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093