23948sdkhjf

Engelsk förarkris drabbar Arla

Mejerijätten Arla börjar nu märka av den stora brist på lastbilsförare i Storbritannien.

Vanligtvis leverar Arla mjölk till 2 400 butiker om dagen men den senaste veckan har koncernen uppgett att de inte kommer att klara av att leverera mjölk till 600 av de här butikerna, det skriver BBC och Finans.dk. 

- Sedan början av april har vi upplevt brist på chaufförer. Det har nått den nivån nu att vi inte är i stånd att kunna leverera mjölk till varje butik som vill. Desvärre är det just nu omkring 10 procent av butikerna, varje dag, som vi inte kan leverera till. På helgerna är det värre, säger Ash Amirahmadi, som är UK managing director på Arla til BBC.

Arla, som ofta använder sig av tredje part för sina leveranser har erbjudit sig att höja lönen avsevärt vilket även inkluderar en bonus på 2 000 pund till de förare som också vill köra under helgen.

Samma trend ses på flera håll i Storbritanninen och senast har dagligvarukedjan Aldi sett sig nödgade att även öka lönen för sina förare, det skriver BBC.

Enligt den brittiska transportorganisationen The Road Haulage Association saknas det för närvarande 100 000 förare i Storbritannien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.127