23948sdkhjf

Förbättrat resultat för naturodlaren Agtira

Agtira, som tidigare hette Peckas Naturodlingar, redovisar en nettoomsättning på 3,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (3,7).

Rörelseresultatet uppgick till -3,4 miljoner kronor (-3,5).

"Vi ser en avsevärd förbättring jämfört med de två sista kvartalen 2020 och det första 2021. Under perioden har vi fortsatt haft ett lägre kapacitetsutnyttjande än förra året, vilket är en följd av att iordningställa anläggningen i enlighet med avtalet med Grönsakshuset. Det börjar dock synas tydliga förbättringar i resultaträkningen", skriver bolaget i rapporten.

Kostnadsbilden i moderbolaget är cirka 1 miljon kronor lägre i andra kvartalet än samma kvartal förra året och i kvartalets resultat finns en engångskostnad för namnbyte om cirka 0,5 miljoner kronor inräknat. Under jämförelseperioden i fjol hade företaget, på grund av covid-19, nedsatta arbetsgivaravgifter vilket gav en positiv effekt om cirka 0,3 miljoner kronor andra kvartalet i fjol.

"Den samlade bilden är att detta är ett stort kliv framåt och att vi nu verkligen är på väg åt rätt håll. I tredje kvartalet förväntas full effekt av avtalet med Grönsakshuset, då vi inte har några extraordinära omplanteringar planerade, utan nu ligger helt enligt plan", skriver Agtira.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.144