23948sdkhjf

Kopparbergs tror på kommande halvåret

Bryggeriet Kopparbergs resultatet det första halvåret 2021 ligger i linje med bolagets förväntningar och vd Peter Bronsman ser positivt på resten av året och räknar med att det andra halvåret kommer att bli bättre jämfört med motsvarande period 2020.

Det framgår av rapporten.

För det andra kvartalet 2021 redovisar Kopparbergs  ett resultat efter skatt på 85,4 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 589 miljoner kronor (776) och rörelseresultatet blev 122 miljoner kronor (180).

Under årets sex första månader blev resultatet före avskrivningar 199 miljoner kronor (265).
Koncernens nettoomsättning sjönk under det första halvåret till 917 miljoner kronor (1.149).

'"Försäljningsnedgången hänför sig framförallt till att vi inte kunnat sälja till våra turistmarknader så som Spanien, Grekland och Cypern på grund av reserestriktioner. Under samma period föregående år såg vi även en stor hamstringsvåg framförallt på den brittiska marknaden, då vi var i pandemins början och restriktionerna med anledning av covid-19 togs fram", skriver vd:n.

Enligt Kopparbergs gör försäljningen på den brittiska marknaden, av bolagets cider- och spritvarumärken, planenligt och marknadsandelarna i både cider- och spritsegmentet har ökat. Under perioden har bolaget lanserat Kopparberg Vodka i smakerna Strawberry/Lime, Passion och Lemon på den brittiska marknaden och införsäljningen uppges ha varit bra. På den svenska marknaden går försäljning planenligt, enligt bolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109