23948sdkhjf

Greenfood köper andel i anrikt nederländskt bolag

Köper in sig i globalt sourcing-företag.

Greenfood-koncernen har köpt en andel i det nederländska företaget Jaguar, grundat 1934, för att öka sin närvaro i världens stora odlingsregioner.

– Köpet är en del i ett strategiskt partnerskap för att stärka Greenfoods position på marknaden och öka koncernens globala närvaro och räckvidd. Vi får tillgång till de utomeuropeiska länder där Jaguar har ett starkt fotfäste, samtidigt som våra kunder får tillgång till marknadens bredaste sortiment, stärkt kvalitet samt tillgång till fler globala odlare, säger Ted Stenshed, vd för Greenfood Fresh Produce i en kommentar.

Jaguar har en omsättning på cirka 65 miljoner euro och 35 anställda och har idag egna inköpskontor i Kina, Sydafrika, Peru och Egypten.

– Greenfood och Jaguar har båda väldigt ambitiösa hållbarhetsmål och en stark vilja att agera hållbart såväl i egen verksamhet som i hela leverantörskedjan. Det betyder att vi har väldigt bra förutsättningar för att skapa spännande och innovativa lösningar som matchar kundernas krav på hållbarhet och transparens, säger Kees Rijnhout, vd för Jaguar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109