23948sdkhjf

Swegreens butiksodling till stor Ica-butik

Ica Maxi i Solna har slagit sig ihop med Swegreen för att inne i butiken installera en av Stockholms största butiksodlingar.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder något unikt, som både är klimatsmart och lokalt producerat. Med den här anläggningen gör vi en stor satsning på fukt och grönt, som är en allt viktigare del i vårt sortiment, säger Christofer Spångberg, butikschef på Ica Maxi Solna.

Odlingsanläggningen tar plats i butikens frukt- och grönt-avdelning. Den är försedd med glasväggar från golv till tak för att kunderna ska kunna se hur odlingsprocessen går till.

Varje dag kommer butikens personal att kunna skörda färska bladgrönsaker från ett klimatsmart odlingssystem.

– Under hösten kommer vi kunna erbjuda våra kunder flera spännande överraskningar från vår butiksodling, säger Christofer Spångberg.

Tekniken kallas hydroponisk odling och innebär att man låter grödorna växa på en liten stenullsplugg i stället för i jord. Näring kommer direkt från vattnet, som kan återvinnas i ett cirkulärt system.

– Vi är mycket stolta över att få samarbeta med teamet från Ica Maxi Solna för den här installationen. Deras engagemang för projektet – och för hyperlokalt och klimatsmart producerad mat – visar att det här är en butik som ligger i framkant, säger Swegreens vd Andreas Dahlin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156