23948sdkhjf

Stockeld tar in 168 miljoner

Säkrar  för långsiktig satsning på växtbaserad ost.

Stockeld, som tidigare i år lanserade sin första produkt, en växtbaserad feta-variant, vill fortsätta att växa och har därför tagit in 16,5 miljoner euro, cirka 168 miljoner kronor, i en investeringsrunda som av grundaren av Stockeld, Sorosh Tavakoli, beskrivs som den största europeiska A-rundan inom växtbaserade livsmedel.

– Vi har haft ett brutalt intensivt år hittills där vi hunnit byta namn, byggt upp ledningsgruppen, rekryterat, lanserat den första produkten och tagit in kapital, säger Sorosh Tavakoli, till Dagens Industri.

Investeringsrundan leds av de befintliga delägarna Astanor Ventures och Northzone men även befintliga delägare som Creandum, Inventure och Kale United deltar. Nya delägare är bland annat Norrsken VC och Gullspångs nya investeringsbolag Gullspång Re:Food.

Stockeld har vuxit snabbt sedan starten och har på ett års tid gått från fyra anställda till över tjugo, med målet att ha minst 50 anställda 2022. Det nya kapitalet ska bland annat gå åt till nyanställningar men även en flytt av bolagets lokaler samt en ny pilotanläggning någonstans i Stockholm där det även ska förekomma försäljning i mindre skala.

Under hösten är planen även att öppna upp e-handel och Stockeld kommer även att synas på tv då de är ett av fem företag som deltar i SVT-serien Vägen till framgång där tittarna följer fem olika entrepenörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125