23948sdkhjf

Ny bryggteknik ska blåsa liv i folkölen

Brutal Brewing lanserar en mer smakrik variant av en svensk klassiker.

Det svenska ölintresset har bara ökat de senaste åren och särskilt intresset för alkoholfri öl har vuxit sig starkt. Folkölet däremot har levt lite i skymundan, vilket Spendrups-ägda Brutal Brewing nu vill ändra på med en ny sort teknik.

Vi startade det här projektet för ett par år sedan för att vi ville blåsa nytt liv i folkölskategorin genom att erbjuda konsumenterna ett fullvärdigt öl med god smak, låg alkoholhalt och högkvalitativ känsla. Ett öl att njuta av tillsammans med mat eller för att bara unna sig i stunden, säger Sofia Andersson, produktchef på Brutal Brewing i en kommentar.

Den nya sortens folköl som går under namnet Taste-A-Lot kommer tre varianter, Hoppy Lager, Pilsner och IPA och lanseras i dagligvaruhandeln under vecka 36.

– Taste-A-Lot framställs genom en unik metod där ett starköl har kombinerats med en alkoholfri brygd. Ett starköl har en mycket mer komplex smakprofil än ett folköl just på grund av att man måste mata jästen med mer råvaror för att få upp alkoholstyrkan. Smakprofilerna från malten och humlen får utvecklas betydligt mer. Det kombineras sedan med en alkoholfri brygd för att nå rätt alkoholhalt. Den här tekniken skapar en kombination av två fullt utvecklade brygder som därigenom har avsevärt större fyllighet och komplexitet än en vanlig folköl, säger Sofia Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16