23948sdkhjf

Näringslivsmedalj till Karin Bodin

Polarbröds vd Karin Bodin lägger utmärkelser på rad. Hon har bland annat utsetts till Sveriges näst mäktigaste samhällsförändrare och förra året fick hon ta emot priset för Årets syftesdrivna ledare på Dagligvarugalan. Nu har hon även tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj för 2020.

Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj har delats ut sedan 1984 som ett hedersbevis för utomordentligt entreprenörskap. År 2000 tilldelades även Karin Bodins föräldrar, Kjell och Margareta Jonsson, medaljen för sitt arbete med Polarbröd.

Så här lyder juryns motivering: ”För att med hållbarheten i fokus drivit familjeföretaget Polarbröd – och på senare tid med kraft drivit företaget genom krisen efter den förödande branden.”

– Det är en stor ära att få motta näringslivsmedaljen, inte minst då mina föräldrar mottog samma medalj för drygt 20 år sedan. Polarbröd är ett helt familjeägt företag med rötter i Älvsbyn sedan 1879. Vi är ett familjeföretag som inte bara månar om Älvsbyn och om att fortsätta baka riktigt gott bröd – utan också för att arbeta för en miljö- och klimatsmart livsmedelsförsörjning som är långsiktigt hållbar för vår planet, säger Karin Bodin.

Medaljen delades ut vid en ceremoni i Stockholm den 16 september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125