23948sdkhjf

Paulig och Lantmännen i miljömjölsamarbete

Ska leverera 17 000 ton klimatsmartare mjöl för tortillatillverkning.

Livsmedelsföretagen Paulig och Lantmännen har slutit avtal om ett nytt samarbete där mjöl med upp till 30 mindre klimatpåverkan ska användas för att baka Santa Marias tortillas.

 Vi vill bli branschledande inom hållbarhet och minska utsläppen i hela vår värdekedja och då är det här, och liknande samarbeten, ett viktigt steg på vägen, säger Henrik Samuelson, vd för Santa Maria samt chef för Paulig i Skandinavien och Centraleuropa till Food Supply.

För att minska mjölets klimatpåverkan har Lantmännen bland annat använt sig av klimatsmart växtnäring, fossilfria bränslen och precisionsodling.

Från och med skörden 2022 kommer Lantmännen Cerealia att leverera 17 000 ton vetemjöl som tagits fram inom Lantmännens program för framtidens jordbruk - klimat & natur. Under 2023 kommer sedan de första klimatsmartare produkterna, närmare 400 miljoner tortillas från fabriken i Landskrona, att finnas i butik. Om dessa kommer att kosta mer för konsumenterna går inte att säga idag.

Det här är en investering för att göra våra produkter mer hållbara. På sikt vill vi minska hela vår värdekedjas utsläpp av koldioxid med 50 procent till 2030. Det kostar så klart men det är för tidigt att säga hur det kan påverka framtida prissättning. Vi ser egentligen ingen motsättning mellan att driva en ambitiös hållbarhetsagenda och lönsam tillväxt, säger Henrik Samuelson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Högsta resultatet någonsin för Lantmännen
En av fyra restauranger och kaféer informerar fel om allergener
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Utmanande år för Carlsberg
Arla lägger ner mejeri – lokala produkter försvinner
Fiskars avföring = framtidens fosfor?
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125