23948sdkhjf

Snabbgross avslutar privatförsäljningen

Återgången till det normala efter coronapandemin fortsätter. I dag avslutar Axfood Snabbgross butiker sin försäljning till konsumenter, och återgår till att endast sälja till företagskunder.

Under pandemin, med början i maj förra året, har Snabbgross erbjudit möjligheten för privatpersoner att handla i sina grossistbutiker för att avlasta övrig handel och erbjuda ytterligare ett alternativ för privatpersoner att handla livsmedel på.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat göra samhällsnytta på det här sättet under pandemin. Det är många privatkunder som verkligen uppskattat att kunna handla i våra luftiga butiker, och det sortiment som vi har, säger Per Engström, marknads- och e-handelschef på Snabbgross till Fri Köpenskap.

– Att vi höll Snabbgross öppet även för privatkunder innebar att många kunder under en tid då de uppmanades att undvika trängsel fick ytterligare ett alternativ för att handla mat i, och att vi därmed också kunde avlasta andra butiker. Utöver det bidrog det så klart positivt till vår –försäljning, och gjorde att vi kunde fortsätta erbjuda välfyllda butiker med bra öppettider till våra restaurangkunder, som på grund av pandemin drabbats hårt av en minskad efterfrågan. Så jag skulle säga att det här varit väldigt bra för alla parter, fortsätter Per Engström.

– Det här har varit en väldig bra och pragmatisk lösning i en väldigt speciell situation, och från vårt håll är vi också tacksamma över att myndigheter och kommuner var snabba, flexibla och gjorde det här möjligt, avslutar han.

När den tillfälliga öppningen nu avslutas hänvisar Axfood Snabbgross de privatkunder som vill fortsätta att handla hos dem till de speciella Snabbgross Club-butikerna i Danderyd och Södertälje. I vår öppnar en tredje Snabbgross Club-butik i Skövde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125