23948sdkhjf

Hittade starköl på Coop

Skulle handla alkoholfritt men hittade felmärkta flaskor.

När en kund skulle handla alkoholfri öl till sin kompis höggravida fru på Coop Midsommarkransen i Stockholm, hittade han lite mer än han hade förväntat sig, skriver Aftonbladet.

Christoffer Mebius, på tillfälligt besök från Göteborg, var i full färd med att plocka på sig det han trodde var alkoholfri öl när han upptäckte att något inte riktigt stod rätt till.

Eftersom att jag kommer från Jämtland tänkte jag inhandla öl från Jämtlands Bryggeri. Men precis när jag skulle lägga ner dem i korgen upptäckte jag att det stod 5 procent på etiketten, säger han till Aftonbladet.

Enligt Anders Thelenius, vd på Jämtlands Bryggeri handlar det inte om starköl som hamnat på vift utan om folköl som blivit felmärkt.

Nej, ånej, det är folköl. Det är ett fåtal flaskor, vi pratar kanske 25 flaskor totalt, som fått en felaktig etikett, säger han till tidningen.

Det visar sig även på flaskorna där det på framsidan står 5 procent och på baksidan 3,5 procent. Jämtlands Bryggeri har återkallat runt 10 000 flaskor. På Coop Midsommarkransen har man även ställt undan backen med den felmärkt ölen som nu kommer att skickas tillbaka till leverantören.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081