23948sdkhjf

Kronfågels vd avgår med omedelbar verkan

Mats Hedlund ersätts tillfälligt av norsk koncernkollega.

Idag meddelar Kronfågel att nuvarande vd Mats Hedlund lämnar bolaget med omedelbar verkan. Samtidigt som en rekryteringsprocess inletts för att hitta en ersättare på vd-posten har Fredrik Strømmen som idag är vd för Kronfågels norska systerbolag Den Stolte Hane utsetts till tillförordnad vd.

– Det har varit ett utmanande år för Kronfågel på många sätt och Mats och teamet på Kronfågel har gjort starka insatser för att vända trenden och få bolaget på rätt köl igen. Nu går vi in i en ny fas där min bedömning är att vi behöver ett nytt ledarskap för att ta nästa steg. Jag vill passa på att tacka Mats för hans hårda arbete och stora lojalitet med bolaget under en mycket krävande period, säger Otto Drakenberg, ordförande för Kronfågel samt tillförordnad koncernchef på bolagets ägare Scandi Standard i en kommentar.

Mats Hedlund tillträdde tjänsten som vd för Kronfågel 2019 och under hans tid har företaget bland annat, liksom resten av branschen, kämpat med fågelinfluensa men även fått tampas med en skandal där kycklingar skållades levande i produktionen. En skandal som bland annat ledde till ett antal förlorade kontrakt samt att Scandi Standards dåvarande vd Leif Bergvall Hansen fick lämna företaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Polarbröd varslar 23 tjänster
Svegro byter vd och startar nytt dotterbolag
Livsmedelsföretagen till dagligvarukedjornas försvar: ”Sluta sprida felaktig information”
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
Foodtech-bolag tar in 50 miljoner – ska öka expansionstakten
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.235