23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Ny lärplattform ska ge fler slaktare och styckare

Vänder sig till de som vill bredda sin kompetens.

Bristen på personal inom kött och chark-branschen är stor och för att möta bristen på kompetent personal lanserar branschorganisationen Kött och Charkföretagen nu en ny digital lärplattform under namnet Kött & Charkakademin.

–Allt fler utbildningar inom slakt, styckning och chark har försvunnit de senaste 20 åren, samtidigt är behovet av utbildningar mycket stort då branschen är i skriande behov av personal. Vi är väldigt glada över att nu kunna lansera en kvalitetssäkrad utbildning där experter i branschen har spelat en viktig roll i framtagandetsäger Magnus Därth, vd Kött och Charkföretagen i en kommentar.

Lärplattformen lanserades den 1 februari och vänder sig till redan anställda som vill bredda sin kompetens, personer som karriärväxlar inom Komvux och arbetslösa i Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildning.

Inom Kött & Charkakademin erbjuds tre olika utbildningar: slakt, styckning och charkuteritillverkning som erbjuds över hela landet via både dator och mobil.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063