23948sdkhjf

Nya regeringsbeslut om stärkt livsmedelsproduktion

Vildsvinspaket, fiskberedning och mer pengar till export.

Regeringen har fattat beslut om nya åtgärder som syftar till att bidra till livsmedelsstrategin målsättning.

Vildsvinspaketet som idag är en del av livsmedelsstrategins handlingsplan utvidgas nu från att kunna utlysa medel till att även omfatta den privata sektorn.

– För att förstärka den positiva trenden utvidgar vi nu Jordbruksverkets uppdrag till att även främja en ökad konsumtion inom den privata sektorn, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) i en kommentar.

Jordbruksverket får även i uppdrag om fiskberedning som innebär att berörda fiskerinäringar ska analysera och sammanställa dagens fiskberedning och deras mottagningskapacitet samt identifiera hinder och utvecklingsbehov.

Regeringen skjuter även till 1 miljon kronor till Jordbruksverket för att kunna frigöra mer resurser för handläggning av livsmedelsexportärenden som innebär att nya marknader för livsmedels- och jordbruksprodukter kan öppnas.

– En ökad livsmedelsexport är en fortsatt prioriterad del av genomförandet av livsmedelsstrategin. En ökad global marknadsandel är viktigt för att på sikt öka svensk livsmedelsproduktion, säger landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg.

 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094