23948sdkhjf

Insektshundmatsbolag tar in 19 miljoner

Ska satsa på Australien.

Det svenska bolaget Petgood, som nyligen bytt namn från Funcifur, vars affärsidé är att producera hundmat på protein från insekter har tagit in 19 miljoner i en ny investeringsrunda.

Petgood backas bland annat av tidigare investerare som The Humble Co.-grundaren Noel Abdayem, Jan Carl Adelswärd och Joakim Hartzell via investmentbolaget Civitus samt Daniel Skaven Ruben, foodtech advisor och investerare.

Petgoods försäljning har ökat rejält den senaste tiden och i augusti började bolaget sälja mer varje månad jämfört med hela första halvåret.

Det nya kapitalet ska, liksom namnbytet, ligga till grund för en vidare internationell expansion. Dels är den europeiska marknaden av intresse men nu är även siktet inställt på Australien. Där kommer produkter med ett särskilt recept baserat på lokala insekter att användas.

– Australien är en stor och attraktiv marknad. Insektsbaserad hundmat möter kundernas efterfrågan på hållbara premiumalternativ väl och vi siktar på en tidig och dominerande position inom segmentet. Att vår chefsveterinär är baserad där och att vi kan producera på plats utifrån ett lokalt recept har också varit bidragande faktorer till att Australien blir vår nästa marknad, säger Pernilla Westergren, vd och grundare av Petgood i en kommentar.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078