23948sdkhjf

Utbildning i mathantverk startar i Boden

Ska hjälpa till med satsning på närproducerat i Norrbotten.

Till hösten startar en ny Yh-utbildning för mathantverkare i Boden. Utbildningen är tänkt att stärka den lokala matproduktionen och riktar sig till de som vill starta en småskalig verksamhet inom livsmedelsindustrin men även de som redan jobbar inom etablerade företag.

Utbildningen ”Mathantverkare” är en 2-årig Yh-utbildning som ges på halvfart med bas på Boden Business Park på 1600-talsgården Peetgården och ges av utbildningsföretaget Changemaker Educations.

– Vi på Changemaker Educations är mycket glada att vi får bedriva en utbildning inom mathantverk och livsmedel i Boden, Norrbotten. Vi är redan etablerade inom spelindustrin på Boden Business Park, men vår målsättning är att även vara en stark aktör inom mat och turism med hållbarhet i fokus, säger Lina Ekström Morin på Changemaker Educations i en kommentar.

Flera livsmedelsföretag i regionen ställer sig bakom satsningen på utbildningen, däribland Polarbröd.

– Det är så roligt att Boden har fått denna utbildning kring mathantverk. Vi på Polarbröd arbetar med att stärka våra lokala nätverk genom projektet CHARM med förhoppningen att längre fram kunna hitta samarbeten för framtida produkter. Att då Boden bidrar med att utbilda framtidens foodmakers känns jättespännande, säger Karin Bodin, vd på Polarbröd.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141