23948sdkhjf

Ny chef på Foodservice Arla Sverige

Nuvarande chefen lämnar för roll i Västafrika.

Arla möblerar om i sin ledning globalt. Christer Lundin har utsetts till ny chef för Foodservice Arla Sverige och tar samtidigt plats i den svenska ledningsgruppen. Han ersätter därmed Anna Månsson på posten då hon nu kommer att ta över som vice president för Arla i Västafrika.

Christer Lundin har arbetat för Arla sedan 2011 och kommer senast från rollen som ansvarig för ost, matfett och cooking, men han har även tidigare varit vd för Boxholm mejeri åren 2010-2017.

– Jag ser mycket fram emot att få jobba tätt med våra kunder, både kockar på krogar och i skolorna. Ett av mina fokusområden framåt kommer bli att vidareutveckla våra starka områden som exempelvis flexitariskt och ekologiskt. Samtidigt vill jag driva på vårt hållbarhetsarbete för att bidra till en mer hållbar framtid för både Arla och våra kunder, säger Christer Lundin i en kommentar.

Anna Månsson har innan Arla innehaft ledande roller för stora livsmedelsföretag som Fazer och Coca-Cola.

– Det känns otroligt spännande att kliva på rollen som chef för WA regionen och få vara med på en tillväxtresa där mycket kommer att hända de närmsta åren. Arla har flera strategiska initiativ i området, däribland byggnationen av en bondgård i Nigeria och tillverkning av mjölkprodukter från lokal mjölk, säger Anna Månsson.

Både Christer Lundin och Anna Månsson tillträder sina nya roller den 14 mars 2022.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094