23948sdkhjf

Första skruvkorken med certifierad återvunnen plast

Tetra Pak lanserar den första skruvkorken med certifierad (RSB) återvunnen plast på en av sina kartongförpackningar. Lanseringen sker i samarbete med det franska Elvir SAS - ett bolag inom den världsledande mejerikoncernen Savencia Fromage & Dairy - för varumärket Elle & Vire, Frankrikes främsta varumärke inom grädde.

Enligt Tetra Pak är lanseringen en världsnyhet på så sätt att det är den första kartongförpackningen med en skruvkork av certifierade återvunna polymerer. Skruvkorken är en Tetra Pak HeliCap23 och sitter på en Tetra Brik Aseptic 1L Slim-förpackning, i vilken en av Elle & Vire´s gräddprodukter säljs.

Skruvkorken är återförslutbar och har en garantförseglande iring som efter första öppningen lossnar från korken och visar att förpackningen har öppnats. HeliCap23 tillverkas i Tetra Paks Châteaubriant-fabrik i Frankrike, som har erhållit Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB) Advanced Products-certifiering och där Tetra Pak investerat 100 miljoner euro för att påskynda övergången till hållbara skruvkorkar.

Den nu lanserade skruvkorken markerar ett avgörande steg i de båda företagens mål mot cirkularitet. Genom att hjälpa till att hitta en ekonomiskt sund användning av plastavfall och ansvarsfullt anskaffa råvaror fortsätter Tetra Pak och Elvir att minimera beroendet av jungfruliga, fossilbaserade resurser, heter det i ett pressmeddelande.

Chakib Kara, Managing Director France & Benelux på Tetra Pak, kommenterar

– Vi är oerhört stolta över det arbete som görs tillsammans med Elle & Vire. Båda teamen inspireras och motiveras av ett gemensamt engagemang - att utveckla mer hållbara livsmedelssystem. Vi bidrar tillsammans till att göra återvinning mer ekonomiskt lönsam, samtidigt som dagens konsumenter allt högre värdesätter ansvarsfulla företag. Studier visar att våra pappersbaserade kartongförpackningar idag har ett lägre koldioxidavtryck än andra alternativ, som glas-, plast- eller metallförpackningar. Att distribuera kartonger som integrerar certrifierade återvunna polymerer representerar ett nyckelsteg i vår resa mot den ultimata hållbara livsmedelsförpackningen, ett som är helt tillverkat av förnybara eller återvunna material, helt återvinningsbara och koldioxidneutrala.

 Annick Renou, Global Marketing Director på Elvir, säger

– Genom att använda korkar som integrerar certifierade återvunna polymerer är Elle & Vire en pionjär inom cirkularitet. Baserat på färsk forskning är ungefär tre av fyra franska konsumenter bekymrade över miljöfrågor, och samma antal säger att deras köpintention ökar om ett varumärke tar upp hållbarhetsfrågor. Vi är glada över att kunna dra nytta av Tetra Paks expertis och förmåga att tillhandahålla en så innovativ och miljövänlig förpackningslösning. Jag är säker på att detta kommer att stärka vår ledande position på marknaden för gräddprodukter, samtidigt som vi möter de ökande förväntningarna från våra konsumenter.

 De nya skruvkorkarna tillverkas enligt RSB chain of custody certifieringsmetoden. Det betyder att plasten är gjord av en blandning av återvunnet och icke-återvunnet material, och att den mängd återvunnet material som används kan spåras genom hela Tetra Paks leveranskedja. Detta verifieras av en tredjepartsrevisor enligt RSB Chain of Custody-proceduren, som är en del av RSB Advanced Products-certifieringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arla med kraftig sänkning av ersättning till mjölkbönder
Krönika: Björn Hellman om politikernas populistiska utspel
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125