23948sdkhjf

Tetra Pak drar ner på verksamheten i Ryssland

Tetra Pak meddelar att man drar ner en del av sin produktion i Ryssland, men väljer att hålla fabriken igång för att livsviktiga livsmedel till barn ska kunna distribueras i Ryssland. Frågan om hur Tetra Pak ska agera har aktualiserats sedan flera storföretag efter Rysslands militära angrepp på Ukraina har sagt att man pausar sin verksamhet i landet.

Eva Podlich, ansvarig för Tetra Paks kommunikation i norra Europa, skriver i ett mejl till Sydsvenskan; 

"Vi försöker att fortsätta vår produktion av förpackningar för livsmedel riktade till barn. I övrigt drar vi ner på vår produktion i Ryssland och kommer inte längre leverera förpackningar för till exempel vatten, allmänna livsmedel eller vin. Vi gör detta för de som bor i Ryssland, inte för den ryska regeringen."

Att Tetra Pak inte helt väljer att stänga sin fabrik för livsmedelsförpackningar motiveras med att en del globala livsmedelstillverkare, såsom Danone, också har begränsat sin verksamhet i Ryssland till viktiga livsmedel som barnmat. Hon skriver i sitt svar att Tetra Pak inte kommer göra nya investeringar eller starta nya projekt i landet.

Till SVT Nyheter har Tetra Pak tidigare meddelat;

"Tetra Pak fördömer den ryska invasionen av Ukraina och vi är djupt oroade över kriget”. ”Vår högsta prioritet sedan start har varit att säkerställa våra medarbetares välbefinnande och trygghet."

Tetra Pak har en fabrik i Moskva för tillverkning av förpackningar. Den försörjer den ryska marknaden och i viss mån andra länders marknader. Produktionen av förpackningsmaterial för andra marknader flyttas nu till andra fabriker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109