23948sdkhjf

Humble förvärvar tre bolag på ett bräde

Humble Group har tecknat avtal om att förvärva tre produktionsbolag inklusive tre fastigheter. Avtalen har tecknats med ägarna av holdingbolaget Arne och Björn AB, La Praline Scandinavia och Grenna Konfektyr. Köpeskillingarna för bolagen exklusive fastigheterna uppgår sammanlagt till 59 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av köpeskillingarna har 45 miljoner erlagts kontant, varav 3 miljoner kronor ska investeras i Humble-aktier av säljarna till ett av bolagen. Resterande 14 miljoner kronor har erlagts i form av 707.390 nyemitterade aktier i Humble.

De förvärvade bolagen är verksamma inom bland annat produktion av proteinbars, praliner, polkagrisar och andra konfektyrprodukter.

"Transaktionerna stärker således Humbles positionering inom vertikalen för tillverkning av FMCG-produkter inom segmenten Sportnutrition och Food & Snacks", heter det.

Bolagens totala uppskattade årliga intäkter respektive justerad ebitda för de kommande tolv månaderna uppgår till 154 miljoner kronor respektive 15 miljoner kronor.

I samband med transaktionerna förvärvar Humble även tre fastigheter som används för vissa av bolagens produktion. Den sammanlagda köpeskillingen för fastigheterna om totalt cirka 26 miljoner kronor har erlagts kontant.

Humble har även ingått avtal om förvärv av ytterligare en fastighet genom aktieöverlåtelse som ska tillträdas inom tolv månader från transaktionernas genomförande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097