23948sdkhjf

Nu lanserar Agtira örtskåp på Ica Maxi

Tre nya örtskåp ska placeras ut i Sundsvall.

Nu på torsdag inviger Agtira ett nytt odlingssystem på Ica Maxi Birsta i Sundsvall som tidigare annonserats där tonvis av gurkor och örter kommer att vertikalodlas i butiken.

Samtidigt lanserar Agtira även sitt nya örtskåp i butiken där stora mängder kryddor kommer att odlas. Totalt kommer tre skåp att placeras ut där man på endast 4,5 kvadratmeter kommer att producera upp till 25 000 krukor med kryddor, örter och sallad per år.

Det känns väldigt bra att vi nu kan ta ett ytterligare mot ’Farming as a Service’, där vi ansvarar för att stormarknaden hela tiden kan sälja färska och fräscha produkter, säger Mattias Gemborg, vd på Agtira i Härnösand i en kommentar.

De nya örtskåpen tror Agtira kommer att bli en storsäljare i både Sverige och i utlandet då odling på liten yta som till stor del är automatiserat bör tilltala många butiker.

– Vi hoppas att våra örtskåp ska bli ett insteg för många andra livsmedelshandlare, som även inser värdet med våra system för att odla grönsaker i nära anslutning till stormarknader, säger Mattias Gemborg.

Utöver dagligvarubutiker hoppas Agtira även kunna sälja sitt system till stora hotell och restauranger.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125