23948sdkhjf

Hon ska leda utredningen om landets livsmedelsberedskap

Forskningsrådet Formas generaldirektör utses till särskild utredare.

Under en pressträff meddelade idag landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) att hon utsett Ingrid Petersson, generaldirektör på forskningsrådet Forma, till särskild utredare för en regeringens utredning om en ny livsmedelsberedskap.

Jag kommer ta mig an det här uppdraget med stort engagemang men också stor seriositet för det här är ett väldigt viktigt uppdrag som blivit än viktigare de senaste månaderna, sa Ingrid Petersson på pressträffen.

Ingrid Petersson har lång erfarenhet inom statlig förvaltning och har sedan 2013 varit generaldirektör för Formas men och har bland annat varit statssekreterare på Jordbruksdepartementet samt varit ordförande för Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Det första jag kommer att göra är att se vilka pusselbitar som finns; och det finnspusselbitar då myndigheterna lämnat uppdrag i två omgångar, branschorganisationerna har lämnat in förslag, och EU har tagit nya riktlinjer nyligen. Och sen ska vi också prata med olika aktörer framöver, säger Ingrid Petersson.

Utredningen ska vara klar 1 december 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141