23948sdkhjf

Löfbergs skapar affärsområde i öst

Utser nuvarande Finlandschef till ansvarig för expansion på nya marknader.

Löfbergs vill sprida fika kultur till östra Europa och skapar därför ett nytt affärsområde. Den som ska leda det nya affärsområdet blir Kent Persson som idag är vd för Löfbergs i Finland.

– På många marknader är vi fortfarande en uppstickare där vi sticker ut som ett svenskt, familjeägt företag. Det har vi lyckats förvalta i Finland där vi haft en enorm tillväxt de senaste åren. Nu ska vi försöka göra samma resa på fler marknader, säger Kent Pettersson, som nu blir Chief Commercial Officer, Market East, Löfbergs i en kommentar.

Finland har på senare år blivit till Löfbergs tredje största marknad och står tillsammans med Baltikum för 17 procent av företagets försäljning. Därför är även närliggande marknader nu av intresse.

– Löfbergs är ett starkt varumärke även utanför Sverige, och det ska vi dra nytta av. Polen är en intressant marknad som vi har goda möjligheter att ta oss in på. Det skulle betyda mycket för våra affärer om vi lyckas knipa ett par marknadsandelar här, säger Kent Pettersson i en kommentar.

Ryssland och Vitryssland är däremot inte av intresse i nuläget på grund av den ryska invasionen av Ukraina.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.143