23948sdkhjf

Livsmedelsverket ska samordna sektorns beredskap

Blir sektorsansvarig myndighet i hela livsmedelssektorn.

Regeringen har beslutat att Livsmedelsverket blir så kallad sektorsansvarig myndighet som ska driva på beredskapsarbetet i hela livsmedelssektorn.

Inom sektorsansvaret ingår även avlopps- och avfallsfrågor och därför kopplas även Naturvårdsverket och länsstyrelserna in i arbete.

– Vi är stolta över förtroendet att bli sektorsansvarig myndighet för livsmedels- och dricksvattenförsörjning. Det är ett stort och viktigt arbete och vi ser fram emot att fortsätta driva det tillsammans med andra. Vi hälsar särskilt Naturvårdverket och länsstyrelserna välkomna in i sektorn, säger Annica Sohlström, generaldirektör för Livsmedelsverket i en kommentar.

Uppbyggandet av livsmedels- och dricksvattenberedskapen kommer enligt Livsmedelsverket att fortsatt kräva ett aktivt samarbete med både myndigheter och näringslivet.

– Vi har ett bra samarbete och etablerade nätverk och forum med branschen. Nu hoppas vi kunna ta det ett steg till, både inom ramen för sektorsansvaret och i de särskilda uppdrag och utredningar som pågår, säger Annica Sohlström.

Livsmedelsverket blir sektorsansvarig myndighet från och med 1 oktober 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109