23948sdkhjf

Allt fler bryggerier gör krogsatsningar – Hyllie och Poppels i startgroparna

Hyllie bryggeri öppnar pop up-bar i Malmö i juni och Poppels öppnar stor restaurang i centrala Göteborg i augusti.

Humle & Humle och Omnipollo har gjort det och Hedda Spendrup har sitt Omaka. Hantverksbryggerierma med bar- och restaurangsatsningar blir allt fler.

Även Poppels och Hyllie bryggeri hör till bryggerierna som breddat sin verksamhet. Båda företagen står nu i startgroparna för ännu större satsningar.

Först på tur Hyllie bryggeri som om några veckor, preliminärt den 13 juni, öppnar en fristående hantverksölbar, granne med den nuvarande bryggeribaren på Stormgatan. I den nya hörnlokalen blir det ölbar, lunchrestaurang, folkölsbutik och stor uteservering, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Tanken är att genom uteserveringen bygga ihop bryggeribaren med hörnlokalen och lansera allt under namnet Stormgatan Taproom. Men i hörnlokalen ska det vara mer generösa öppettider och lunchservering.

– Vi öppnar en pop-up-bar i sommar för att testa lokalen fram till september. Sedan ska vi utvärdera och se hur vi går vidare, säger barchefen Christopher Mathiasson till tidningen.

Björn Bergh med förflutet på restauranger som PM & Vänner i Växjö, Klostergatan i Lund och Siesta i Malmö, svarar för maten som han beskriver som rustik och vällagad skandinavisk mat som passar till folköl.

Poppels är just nu ute på crowdfunding-turné för att ta in mer kapital. Målet är att få in 24,5 miljoner som bland annat ska användas till växande restaurangverksamheten.

Den 15 augusti öppnar Poppels en av Göteborgs största restauranger. Som en del av satsningen på Citybryggeriet byggs världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri.

Numera bryggs i princip all lager och pilsner på ståltankar. Ståltankar är fantastiska på många sätt och vis, men ek ger en väldigt speciell, härlig och unik karaktär till öl. Och att, som här, jäsa och lagra ölen på samma ekfat är unikt i dagens moderna bryggerivärld, säger vd Mats Wahlström i en kommentar.

All öl som bryggs på bryggeriet kommer att pumpas till serveringstankar och serveras direkt till kund i den väl tilltagna restaurangdelen.

Som ett av alla bryggerier i ölets huvudstad Göteborg, känns det helt rätt att skapa denna en öl- och mat-upplevelse i världsklass i vår egen stad.

Citybryggeriet kommer att ligga i Platinan vid Gullbergs Kaj, bara 200 meter från Göteborg centralstation. En restaurang med 170 sittplatser ska servera säsongsanpassad hantverksmat.

Vi vill servera våra gäster pinfärskt öl och smakrik meny som ständigt är under förändring. Så klart kommer många att rätterna baseras på vad traktens alla odlare har att erbjuda stunden, säger Karl Grafström som är ansvarig för Poppels restaurangverksamhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Premiär för Waynes första kafé i Danmark
Probis vd avgår med omedelbar verkan
Nystartade uppstickaren Nuverica i internationellt samarbete
Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
Oro för vikande efterfrågan på svenskproducerad mat
Ifrågasatt äggregel slopas – Coop jublar
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141