23948sdkhjf

Hantverksmejeri vinner Icas entreprenörspris

Tegelbrukets Hantverksmejeri i Boden vann bland 200 nominerade.

Icagruppen delar årligen ut sitt Entreprenörspris i två olika kategorier: Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior. I år går det förstnämnda priset till Tegelbrukets Hantverksmejeri i Boden som förutom äran även tilldelas en vinstsumma på 100 000 kronor.

Totalt nominerades 200 till priset som delas ut till företagare som verkar i Ica-handlarnas anda.

– Med nära 1300 fria butiker så brinner vi på Ica för entreprenörskap. Det är nu femte året i rad som vi delar ut entreprenörspriset och varje år slås jag av hur många engagerade entreprenörer det finns runt om i Sverige och hur de med själ och hjärta lyckas få sina närområden att blomstra. Inte minst är årets lokala hjältar väldigt goda exempel på detta, säger Per Strömberg, vd för Icagruppen och juryns ordförande i en kommentar.

Tegelbrukets Hantverksmejeri lyckades under pandemin att vända företagets matbaserade eventverksamhet till att istället börja producera hantverksglass som snart kom att uppskattas av kunder i trakten. Sedan våren 2021 har företaget även sin egen fabrik och deras produkter säljs hos återförsäljare runt om i Norrbotten.

– Vi har lagt ner så mycket tid på att komma dit vi vill, och bara att bli uppmärksammad genom en nominering är en vinst i sig. Att sen gå hela vägen och kamma hem priset. Jag är helt mållös – och otroligt tacksam. Idag står vi i fabriken och packar varje enskild bägare för hand. Den här vinsten gör att vi kan köpa en maskin som underlättar arbetet lite, säger Sebastian Gröndal som driver Tegelbrukets Hantverksmejeri tillsammans med Emma Gröndal.

Vinnare i den andra kategorin, Årets lokala hjälte junior, är Nybrobaserade AXD Sweden, med grundaren Azad Ali.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lantmännen säljer sin del i Foodhills
Greenfood goes bananas
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene
Veg of Lund påbörjar produktion i Tyskland
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.156