23948sdkhjf

Oatly och Einride elektrifierar

Havredrycksföretaget Oatly tar nästa steg mot hållbara marktransporter genom att introducera fem eldrivna lastbilar i USA tillsammans med Einride.

Sedan tidigare använder Oatly ellastbilar för logistik och transport i Europa. Gällande företagets fordonsflotta i Nordamerika, är målet att till år 2029 ha gått över till 100 procent hållbar marktransport för produkter och material. Einride kommer nu att tillhandahålla Oatly med elektriska och uppkopplade lastbilar, laddinfrastruktur och operativsystemet Saga.

– Genom implementeringen av de nya eldrivna lastbilarna i Nordamerika tar vi ett viktigt steg mot våra hållbarhetsmål för marktransporter. Vår ambition är att använda innovation och den senaste tillgängliga tekniken för att minimera vårt klimatavtryck inom logistik, och vi är stolta över att nu expandera vårt nätverk av eldrivna transportfordon utanför Europa, säger Simon Broadbent, Vice President Supply Chain, Oatly, i en kommentar.

Einride räknar med att de fem ellastbilarna kommer att minska utsläppen med 87 procent, eller 400.000 kg koldioxid under det kommande året. Lastbilarna kommer att trafikera sträckorna till och från Oatlys fabriker i Ogden, Utah och Millville, New Jersey.

– Det är viktigt för vårt team att visa upp ett motståndskraftigt affärscase som elektrifierar medan vi bygger om godstransportsystemet från grunden. Sedan Einrides start har vi hjälpt till att minska kundernas koldioxidutsläpp med uppemot 90 procent jämfört med att köra med diesel, och vi är stolta över att detta partnerskap kommer att stödja Oatlys hållbarhetsmål, säger Einride grundare och vd, Robert Falck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062