23948sdkhjf

Kiviks säljer produktionsanläggning

Avyttrar EMV-verksamhet på Ekerö för att fokusera vidare i Kivik.

Kiviks Musteri har beslutat att sälja av sin produktionsenhet i Stenhamra på Ekerö utanför Stockholm. Enheten som främst fokuserat på legotillverkning av EMV i plastförpackningar säljs till det svenska familjeföretaget Deleo som just är en ledande leverantör inom legotillverkning.

– Vi känner trygghet i att de nya ägarna kommer att driva verksamheten vidare på ett sätt som säkrar arbetsplatserna för de anställda, något som varit viktigt i vårt arbete med att lämna Stenhamra, säger Thomas Jensen, vd på Kiviks Musteri i en kommentar.

– Kiviks Musteris anläggning är med sina fina lokaler och erfarna medarbetare en perfekt bas att utgå ifrån när vi nu ska etablera oss som en stark kundorienterad leverantör inom legotillverkning av bland annat PET, Dunk och Burk säger Anton Bjurman, vd på Deleo.

Kiviks musteri kommer nu att fokusera bolaget på sin produktion i Kivik och därmed frigöra synergier för att möta en allt hårdare konkurrens och då framförallt den ökande kostnadspressen från framförallt EMV-kunder.

– Intresset för våra varor är stort bland konsumenter, men vi behöver anpassa hela verksamheten till de förutsättningar på marknaden vi har att förhålla oss till, säger Thomas Jensen.

Deleo tar över produktionen på Ekerö den 1 oktober i år. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078