23948sdkhjf

94 år gammalt charkuteri ska säljas

Nästa generation vill inte ta över verksamheten.

Karelius chark har i 94 år drivits av tre generationer i släkten Karelius strax norr om Malung. Men det blir ingen fjärde generation och därför har beslutet nu tagits om att sälja företaget vidare, skriver Dala-Demokraten.

– Nästa generation i släkten är inte villiga att ta över, de har sett hur vi slitit och är inte beredda att göra samma sak, säger Mikael Karelius till tidningen.

Under åren har charkuteriet både upplevt goda och dåliga tider och just nu är råder det förstnämnda vilket ägarna tror beror på intresset bland konsumenterna för lokala produkter.

– Förra året hade vi en omsättning på 15 miljoner, i år kommer vi nog att hamna på mellan 16-17 miljoner, säger Mikael Karelius.

Just nu söker ägarna Mikael och Sten Karelius efter en ny ägare som känner branschen och förstår sig på kvalitet.

– Vi har ingen aning om hur lång tid det tar innan försäljningen är klar. Det kan ta flera år. Vi har ett bra läge med en stor marknad på fjället och i närområdet, så vi hoppas att det lockar. Kanske finns det någon därute som sitter i till exempel Stockholm och vill komma bort från storstan, säger Sten Karelius till Dala-Demokraten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene
Veg of Lund påbörjar produktion i Tyskland
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Baguetten blir kulturarv
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.157