23948sdkhjf

Svensk kyckling har minskat klimatavtrycket med en femtedel

Optimerat foder och grön energi har lett till en minskning de senaste tio åren.
Den svenska kycklingproduktionen har minskat sitt klimatavtryck med närmare 20 procent de senaste tio åren. Det visar en ny och omfattande livscykelanalys från gjort av forskningsinstitutet RISE. Totalt ligger idag klimatavtrycket på knappt 1,6 kilo koldioxid per kilo slaktvikt.

– Den nya LCA:n är ett kvitto på att vårt hårda och målmedvetna arbet...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lantmännen förvärvar skånsk lantbruksverksamhet
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Axfood utklassade marknaden – höjer utdelningen
Fågelfjädrar testas för framtidens bioplast
Dagab byter ut 1,4 miljoner träpallar
Vd-byte på Kahls
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.112