23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Smaken styr när det traditionella mejeriet utmanas

Alternativa mejeriprodukter har gått från att vara en nischprodukt till att idag återfinnas i vart och vartannat svenskt hem.

Det senast året har volymförsäljningen av mejeriprodukter minskat med totalt fyra procent och tappet är spritt över samtliga kategorier, visar siffror från NielsenIQ. Det enda undantaget var alternativa mejeriprodukter som växte med 2 procent.

– Makrotrenderna hälsa och klimat talar verkligen för växtbaserat. Det här är ingen liten kategori längre då alternativa mejerier har vuxit sig till en miljardindustri och vart annat svenskt hushåll köper alternativt mejeri idag, säger Sara Berger, global vd på Sproud som producerar en ärtbaserad dryck under samma namn.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078