Enligt en ny undersökning utförd av Kantar Sifo är det främst delikatesser följt av kött som de tillfrågade väljer att konsumera mindre av när priserna ökar. 29 respektive 24 procent av de tillfrågade uppger att de ska dra ner på de produkterna. Samtidigt uppger bara 11 procent att de ska dra ner på lokala produkter.
Vad folk säger och vad de seda...
Mervärden hotas när priserna skjuter i höjden
Inflationen är fortsatt hög och ständigt stigande matpriser gör att konsumenterna ändrar sina köpbeteenden. Redan nu syns en tendens till att produkter med mervärden får stå tillbaka när plånboken inte räcker till.

Ekologiskt, växtbaserat och andra mervärden kan få det svårare i ett lågprisklimat. Foto: Johan Colliander
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer