23948sdkhjf

Martin & Servera digitaliserar leveransprocessen

Restauranggrossisten Martin & Servera ska göra processerna enklare och effektivare genom att implementera transportledningssystemet Pindeliver.

Tidigare har tester skett genom piloter, men nu kommer transportledningssystemet att användas i hela verksamheten för att bland annat effektivisera körscheman genom ruttoptimering samt öka spårbarheten av ordrar.

– Utrullningen är redan i gång och utfallen hitintills är mycket lovande även om vissa värden kommer att bli tydliga först när vi använt plattformen under en lite längre tid och implementerat all funktionalitet, säger Magnus Schultz, strategi- och utvecklingschef på Martin & Servera, och fortsätter:

– Genom att digitalisera leveransprocesserna kommer vi att kunna samla in väldigt mycket data som vi kan använda för att utveckla verksamheten. Med Pindeliver får vi reda på alltifrån hur många ordrar som har levererats till hur många mil våra lastbilar har kört och då kan vi exempelvis beräkna hur mycket koldioxid som har släppts ut under respektive leverans på ett mycket mer korrekt sätt.

Pindeliver grundades i Göteborg 2012 och fokuserar på digitalisering av last mile logistics-processen samt heltäckande transportledningssystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094