23948sdkhjf

Atria Foodservice och Santa Maria slår ett slag för skolmaten

Inspirationsveckan GILLA SKOLMAT är Atria Foodservice och Santa Marias bidrag till att höja statusen på skolmaten och inspirera den engagerade och kunniga personal som jobbar i alla skolkök runt om i landet
Atria Foodservice och Santa Maria har tillsammans tagit fram en receptbroschyr för skolkök med lättlagade, smakrika och färgsprakande recept, under namnet ”Meny för Vrålhungriga och Finsmakare”. GILLA SKOLMAT syftar nämligen även till att skapa en mer positiv attityd till skolmaten. Den som är vrålhungrig längtar efter att äta. Den som är mer av en finsmakare har en lite mer avvaktande inställning till mat över huvud taget.

-Vi vet att attityden har stor betydelse för hur man upplever och ser på skolmat och vill göra vad vi kan för att försöka påverka till en mer positiv attityd, säger Martina Avasoo, produktchef på Atria Foodservice i ett pressmeddelande.

Syftet med inspirationsveckan är också att minska matsvinnet i skolorna, genom att erbjuda genomtänkta, smakrika recept som ska göra hungriga magar nyfikna.

-Ju mindre mat som slängs, desto bättre för ekonomin och för miljön. Dessutom ger mätta magar barn som är piggare, gladare och som orkar mer. Vi hoppas naturligtvis att alla kommer att GILLA vår inspirationsvecka, säger Ove Henriksson, marknadschef på Santa Maria Foodservice.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187