23948sdkhjf

Miljonaffär när snabbmatskedja väljer menylåda från norr

Filippinernas största snabbmatskedja Jollibee har valt att investera i menysystem från skyltleverantören Zone Systems i Skellefteå.
Inledningsvis handlar det om ett fyrtiotal restauranger som skall förändra sin inomhusmiljö under hösten, bland annat med hjälp av Zone Systems menylåda Soft. Affären är ett genombrott för Zone Systems som i och med detta lanserar en ny produkt för marknaden i Asien.

– Affären är en miljonaffär, vilket alltid är roligt säger Zone Systems VD Anders Karlsson i ett pressmeddelande.

– Dessutom är detta början på en affärsrelation som vi hoppas ska ge åtskilligt mer om vi sköter våra kort rätt, säger Malin Burlin Lundmark, ansvarig säljare på Zone Systems.

Zone Systems har under ett antal år framgångsrikt levererat menysystem till McDonald’s över stora delar av världen. Man har även tillsammans med många andra varumärken vuxit sig stora på hemmamarknaden Sverige och i Norden. Men i Europa och i Asien har man nästan uteslutande exporterat till en kund - McDonald’s. Tills nu.

– Jollibee är en oerhört intressant affär för oss när vi når ut till ytterligare en stor kedja i Asien med en etablerad produktlösning, säger Anders Karlsson.

– Eftersom Jollibee äger många fler restauranger än de som omfattas i denna utrullning så hoppas vi att detta leder till ytterligare affärer. Och att de förutom menylådorna även kompletterar med andra produkter från vårt produktutbud, flikar Malin B Lundmark in.

Produkterna kommer att produceras i skyltfabriken i norra Sverige för att sedan levereras till Asien. Vilket är lite anmärkningsvärt i en tid då mycket handlar om att flytta produktionskapacitet från Sverige till lågkostnadsländer.

– Vi har en produkt vars uttryck kunden verkligen uppskattar och en produktionsapparat som klarar av att producera dem på ett kostnadseffektivt sätt. Vilket gjorde att vi lyckades vinna matchen mot lokala producenter i Filippinerna, konstaterar en nöjd Anders.

Produkterna kommer att börja produceras inom en månad och skall enligt planerna levereras senast under december månad 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078