23948sdkhjf

Nu börjar Icas nya fryslager byggas – kostar 1,8 miljarder

I dag sattes spaden i marken för att markera startskottet för bygget av Icas nya 23 000 kvadratmeter stora fryslager i Västerås.

Det byggs intill Icas befintliga lager på Hacksta, och planeras att tas i drift 2026.

Ica Sverige och Ica Fastigheter investerar sammanlagt 1,8 miljarder kronor i det nya lagret som kommer att leverera frysvaror till Icabutiker i hela landet.  

Det nya fryslagret kommer att utrustas med en automationslösning för lagerdrift från TGW.

− Ica har en lång historia i Västerås och det är med stor stolthet som jag i dag sätter spaden i marken för nästa långsiktiga investering i staden. Det nya fryslagret är viktigt för vår affär, det stärker varuförsörjningen till Icabutikerna och säkrar vår konkurrenskraft på marknaden, säger Emma Lindström, logistikdirektör på Ica Sverige, i en kommentar.

Det nya lagret är designat för att lagra 22 000 pallar och med kapaciteten att leverera ut 250-300 rullburar per timme till butik. Som ett resultat av detta kommer transporter kunna effektiveras och miljöpåverkan minskas.

Förutom det nya fryslagret investerar Ica i ett nytt lager intill nuvarande lagerverksamhet i Västerås. Det nya lagret kommer att bli cirka 13 500 kvadratmeter stort och bli ny spridningspunkt samt ta över en del av blomverksamheten som i dag ligger i Helsingborg. Det bygget är i full gång och det lagret beräknas tas i drift till sommaren 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125