23948sdkhjf

Nu börjar Icas nya fryslager byggas – kostar 1,8 miljarder

I dag sattes spaden i marken för att markera startskottet för bygget av Icas nya 23 000 kvadratmeter stora fryslager i Västerås.

Det byggs intill Icas befintliga lager på Hacksta, och planeras att tas i drift 2026.

Ica Sverige och Ica Fastigheter investerar sammanlagt 1,8 miljarder kronor i det nya lagret som kommer att leverera frysvaror till Icabutiker i hela landet.  

Det nya fryslagret kommer att utrustas med en automationslösning för lagerdrift från TGW.

− Ica har en lång historia i Västerås och det är med stor stolthet som jag i dag sätter spaden i marken för nästa långsiktiga investering i staden. Det nya fryslagret är viktigt för vår affär, det stärker varuförsörjningen till Icabutikerna och säkrar vår konkurrenskraft på marknaden, säger Emma Lindström, logistikdirektör på Ica Sverige, i en kommentar.

Det nya lagret är designat för att lagra 22 000 pallar och med kapaciteten att leverera ut 250-300 rullburar per timme till butik. Som ett resultat av detta kommer transporter kunna effektiveras och miljöpåverkan minskas.

Förutom det nya fryslagret investerar Ica i ett nytt lager intill nuvarande lagerverksamhet i Västerås. Det nya lagret kommer att bli cirka 13 500 kvadratmeter stort och bli ny spridningspunkt samt ta över en del av blomverksamheten som i dag ligger i Helsingborg. Det bygget är i full gång och det lagret beräknas tas i drift till sommaren 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arla varslar alla förare i Linköping
AAK vill synas mer
Kenneth Bengtsson blir ordförande på Ljusgårda
Världsunika skruvkorkar från Säffle
Philip Morris avser tvångsinlösa och avnotera Swedish Match
Nystartat färdigrättsföretag förvärvar fabrik
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.205