23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Kebab House söker nya lokaler

Två ton kött per dag skulle hanteras i fabriken som nu blivit studentboende

Serok Cakici, vd för Kebab House, köpte 2011 ålderdomshemmet Kungshallshemmet av Nybro kommun för att starta kebabtillverkning. Men så mötte han Martin Rosén och allt förändrades – istället för en fabrik blev det till ett studentboende för 100 studenter.

Den planerade kebabtillverkningen i Kungshallshemmet har lagts på is tillsvidare – för studenternas skull, skriver Barometern.

Flytta tillverkningen från Tyresö

Företaget kommer att satsa vidare i Nybro då det finns bra transportföretag och ett stort fryshus. Två ton kött per dag ska hanteras i fabriken. I dagsläget har företaget produktion i Tyresö, men letar nu efter en annan lokal i Nybro kommun.

–Här finns bra transportföretag och så vill jag utnyttja det stora fryslagret. Vi ska satsa vidare i Nybro. Om vi hittar en lokal tar det kanske bara några månader innan vi kommer igång. Jag gör mer vinst på kebab än studenter men jag valde Nybros vinst, säger Serok Cakici till tidningen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094