23948sdkhjf

Läckageproblem hos Skånemejerier

Skånemejerier har problem med tankarna. Det gäller cisterner för olja och processvatten och den ena är utdömd och den andra läcker.
Enligt Kristianstadsbladet har ostfabriken i Kristianstad en gammal oljecistern som i våras dömdes ut och en av orsakerna var att den lutar för mycket med risk för att välta.

– Det är en gammal tank vi har kvar, men vi har haft planer på att skrota tanken länge och skaffa en mindre tank. Det beror på att vi numer tar ånga från Allöverket till uppvärmningen istället, säger platschefen Henrik Johansson till tidningen, och poängterar att ingen olja läckt ut, och att den står i en invallning.

Platschef Henrik Johansson säger också till tidningen att de skall ha ett möte med kommunen den 28 september för att titta på placeringen av ny tank och då kommer även Räddningstjänsten att medverka.

Läckande tank
Företaget har problem med en vattentank som har läckt en längre tid.

– Det är en vattentank som vi har processvatten i. Det går normalt ner till avloppet. Nu har vi haft ett läckage där och fångat upp det med en provisorisk anordning, för att leda till avloppet.
I en rapport till kommunen kriver företaget att ”Läckaget har varit så omfattande att vattnet som läckt ut fick ledas om till avloppsvattnet, för att inte komma i dagvattnet”

Vattentanken kommer att lagas eller bytas ut.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079