23948sdkhjf

Backyard Brewery kommer med sin första öl

Officiell lansering av Lawn Mower är den 1:a oktober på Systembolaget och utval­da restauranger.
Bakgårdsbryggeriet är en hyllning till öl där företaget testar och utvecklar öl med lite mer attityd. En plats där bryggteamet får utlopp för deras kreativitet och experimentlusta.

Den första ölen
Snart kommer deras allra första öl, Lawn Mower.

-Det vi ville åstadkomma med Lawn Mower är ett öl som har lite mer attityd i smaken, men inte för mycket, och som ändå är friskt och lättdrucket, säger Daniel Eriksson, bryggmästare Backyard Brewery i ett brev.

Lawn Mower är en bärnstensfärgad lager, välhumlad, men inte torrhumlad, med cascade, amarillo och zeus. Det ger en uppfriskande smak och en ordentligt mar­kerad beska som i sin tur balanseras upp med en kropp uppbyggd av rejält med pilsner-, karamell- och münchnermalt.

Så varför lansera ett gräsklipparöl på hösten?

-Tja, varför inte? Lawn Mower kanske kan uppfattas som ett namn på ett sommaröl, men det är ett utmärkt året-runtöl. Lawn Mower passar faktiskt perfekt efter vilken hemmasyssla som helst. Ett klassiskt gräsklipparöl smakar knappt öl. Med Lawn Mower ville jag få till en lite mer högljudd och bullrig smak, men fortfarande så uppfriskande att man gärna tar en till.

-Under Öl och Whiskymässan i Stockholm den 27 september kommer jag att vara på plats och om du är där så kommer du kunna premiärtesta Lawn Mower och även ett par andra testbryggder från Backyard Brewery.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079