23948sdkhjf

Espresso House får ny ägare

Herkules köper Sveriges ledande coffee shop-kedja Espresso House Sweden AB.
Espresso House är Sveriges största märkeskaffekedja med sina 120 direktägda coffee shops i östra, västra och södra Sverige. Företaget har som fokus att servera specialkaffe av hög kvalitet och erbjuder ett brett sortiment av varma och kalla drycker, varm och kall mat samt bageriprodukter. Espresso House har omkring 1100 anställda och en omsättning på 443 miljoner SEK (2011).

-Vi är imponerade av företagets utomordentliga meriter och den starka kultur och entusiasm som finns hos Espresso House ledning och organisation. De har överträffat sina konkurrenter och vi tror att det finns en betydande potential för ytterligare tillväxt i bolaget, säger Sverre Flåskjer, partner vid Herkules Capital i ett pressmeddelande.

Herkules förvärvar en majoritet av aktier I Espresso House Holding AB från Palamon European Equity.

Adriano Capoferro, VD för Espresso House, tillägger: Vi är mycket glada att välkomna Herkules som vår nya ägare. Espresso House kommer ges möjlighet att växa ytterligare med en ägare som, liksom vi, tror på stark tillväxt och som har uthålligheten att följa oss in i framtiden. Vi ser fram emot att tillsammans skapa ett ännu starkare Espresso House.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079