23948sdkhjf

Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm

Holländare vill lyfta den friterade potatisen till nya höjder när Pom Friterie öppnar våren 2023.

Den holländska streetfood-kulturen är på väg till Sverige. Våren 2023 öppnar en nordisk version av de holländska snackbarerna. Målet för Pom Friterie är att med hjälp av smaker från jordens alla hörn lyfta den friterade potatisen till nya höjder. 

Bakom satsningen står holländarna Marvin Romein och Jorit Gras. Marvin Romein är vd. Han har tidigare varit barchef på bland annat Kåken och L'Avventura. Köksmästaren och medgrundaren Jorit Gras har en bakgrund inom design men har även arbetat som kock och matfotograf. I Stockholm har han bland annat varit köksmästare inom Bockholmengruppen. 

– Vi har utvecklat våra handskurna pommes frites i nästan tre års tid nu. Både råvaror och tillagningen är finslipade in i minsta detalj, säger Jorit Gras. 

Pom Friteries unika potatissort är framtagen enbart för pommes frites. Den odlas exklusivt av en enda ekologisk bonde i den holländska Nordsjökustens mineralrika jord. Tillagningen sker med skalet på, helt utan tillsatser.

Pom Friterie öppnar under våren 2023 i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan i centrala Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109